Изборот на најдобрата рам меморија е деликатна задача на секој ветеран PC билдер. Најтешкиот дел е купувањето на вистинската рам меморија за вашиот гејминг риг. При изборот на врвна ДДР4 гејминг рам меморија мора да се земат во обзир две работи.

Прво колку рам меморија ви е потребена за вашиот гејминг риг . Основната потреба е 16 GB рам меморија за нормален гејминг риг, но доколколку сакате High-End PC билд тогаш ќе мора да си дозволите повеќе од вашиот буџет.

Второ што треба да го земете во обзир е брзината на рам меморијата. Генерално препорачано е да се држите со два ДДР4 рам мемориски модули со иста големина и 3000 Mhz или повисоки клок брзини. Бидете сигурни дека вашата матична плоча подржува повеќе мемориски модули за идна надградба.

Во продолжение следат 6 мемориски модули кои што би ви ги препорачале.

1. Corsair Dominator Platinum RGB 32GB DDR4-3200MHz

Ова е една од најдобрите гејминг рам мемории. Кои се нејзините спецификации:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-3200MHz
Тајминг: 16-18-18-36
CAS латенција: 16
Волтажа: 1.35V
DIMMs: 2x 16GB

2. G.Skill Trident Z Neo 32GB DDR4-3600MHz

Ова е една од најдобрите гејминг рам мемории за AMD матични плочи. Кои се нејзините спецификации:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-3600MHz
Тајминг: 18-22-22-42 CAS Латенција: 18
Волтажа: 1.35V
DIMMs: 2x 16GB

3. G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4-2400MHz


Ова е најдобрата рам меморија доколку сакате светлечки лајтшоу. Кои се нејзините спецификации:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-2400MHz
Тајминг: 15-15-15-35
Cas Латенција: 15
Волтажа: 1.2V
DIMMs: 2x 8GB

4. Ballistix Tactical Tracer RGB 32GB DDR4-2666 MHz

Ова е најдобрата рам меморија со целосно прилагодувачки RGB. Нејзините спецификации се:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-2666MHz
Тајминг: 16-18-18-36
CAS Латенција: 16 
Волтажа: 1.2V
DIMMs: 4x 8GB

5. G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-2400MHz

Ова е најдобрата рам меморија за mid-tier геминг ригови. Нејзините спецификации се:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-2400MHz
Тајминг: 15-15-15-35 CAS Латенција: 15
Волтажа: 1.2V
DIMMs: 2x 8GB

6. Patriot Viper Elite 8GB DDR4-2400MHz

Ова е најдобрата рам меморија доколку гејмате на буџет. Нејзините спецификации се:

Брзина на меморискиот модул: DDR4-2400MHz
Тајминг: 15-15-15-35
CAS Латенција: 15
Волтажа: 1.2V
DIMMs: 2x 4GB